اجرای طرح «والد- مربی» جهت همیاری والدین با معلمان
اجرای طرح «والد- مربی» جهت همیاری والدین با معلمان
سکان نیوز/معاون آموزش ابتدایی و دبیر ستاد ثبت نام آموزش و پرورش مازندران در برنامه زنده «افق روشن» صدا و سیمای مرکز مازندران ضمن تبریک ولادت باب الحوائج امام موسی کاظم (ع)، گفت: امسال طرحی تحت عنوان والد مربی (همیار مربی) را اجرا خواهیم کرد یعنی والدین همیار معلم می شوند.

سکان نیوز/به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛ «سید عیسی میرشفیعی» در این برنامه تصریح کرد: از روزی که کرونا بر جامعه حادث شد آموزش و پرورش از همان روزهای ابتدایی بر این باور بود که اگر مدرسه تعطیل شود یادگیری تعطیل نمی‌شود و یادگیری را ادامه خواهیم داد و سه ماهه گذشته سال تحصیلی را با موفقیت پیش بردیم و برای سال آتی برنامه‌هایی داریم تا خانواده‌ها دغدغه آموزش را نداشته باشند.
وی با بیان اینکه زمان ثبت نام دانش آموزان از اول خرداد آغاز و در همه پایه ها در حال انجام است، تصریح کرد: پایه های ورودی هر سه مقطع، بیش از ۷۰ درصد دانش آموزان و در کل حوزه آموزش از پایه پیش دبستانی تا پایه دوازدهم بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان ثبت نام انجام داده اند و در این زمینه شرایط خوبی نسبت به میانگین کشوری داریم.
دبیر ستاد ثبت نام آموزش و پرورش مازندران با تاکید بر اینکه اولویت اول ما سلامت دانش‌آموزان است و وقتی حرف از آموزش زده می‌شود یعنی سلامت را در کنارش در نظر گرفته‌ایم؛ از خانواده‌ها خواست تا در این شرایط به آموزش و پرورش اعتماد کنند زیرا همه پروتکل‌های بهداشتی در محیط های ثبت نام رعایت می‌شود،حتی پایگاه‌های سنجش در شرایط قرمز هم توسط دانشگاه‌ علوم‌پزشکی تعطیل نشد و مفهوم آن این است که ناظران دانشگاه علوم پزشکی شرایط را مثبت دیدند و اجازه ادامه فعالیت دادند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش مازندران افزود: با توجه به نگرانی خانواده ها به جهت ثبت نام دانش‌آموزان در پایه پیش دبستانی، حجم ثبت نام در این حوزه نسبت به گذشته عقب مانده است و تاکید ما این است که خانواده‌ها پیگیر ثبت نام فرزندان خود باشند.
میرشفیعی با تاکید بر اینکه امسال ثبت نام پایه پیش دبستانی ضرورت بیشتری دارد، تصریح کرد: ممکن است کرونا برای سال‌های آتی هم ادامه داشته باشد و آموزش‌ها همچنان مجازی باشد لذا بهتر است امسال ثبت نام انجام شود و دانش‌آموزان آمادگی بیشتری برای حضور در فضای مجازی داشته باشد.
این مسئول در پاسخ به این سوال که آموزش پیش دبستانی اجباری نیست و خانواده ها تمایل دارند در دوران کرونا فرزندانشان در خانه بمانند، راهکار شما چیست؟ گفت: همانطورکه آموزش پیش دبستانی اجباری نیست ولی ضرورت آموزش پیش دبستانی بر کسی پوشیده نیست و دنیا به سوی سن ۳ تا ۴ سال برای آموزش پیش دبستانی پیش رفته است و ما سن ۵ سال برای پیش دبستانی تاکید داریم .
وی ادامه داد: شرایط زندگی جامعه به گونه ایست که با توجه به محدودیت ها و زندگی آپارتمان نشینی دانش‌آموزان نمی‌توانند بازی‌های مورد نیاز خود را انجام و مهارت‌های لازم را کسب کنند و با توجه به تک فرزندی یا دو فرزندی در اکثر خانواده‌ها فاصله سنی بچه ها زیاد است و آنها نمی توانند زندگی اجتماعی را یاد بگیرند لذا ضرورت دارد در فضای عمومی مانند پیش دبستانی ورود پیدا کنند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش مازندران خاطرنشان کرد: امسال طرحی تحت عنوان «والد- مربی» را اجرا خواهیم کرد یعنی والدین همیار معلم می‌شوند. در این طرح معلمان یک روز در هفته به خانواده‌ها آموزش می دهند و معلم خانواده را برای برنامه یک هفته آماده می‌کند و وقتی دانش آموزان در خانه به‌صورت مجازی آموزش می‌بینند والدین آنها را همراهی می‌کنند. این طرح حتی در وضعیت قرمز هم اجرا می‌شود.
میرشفیعی با بیان این که ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم سال تحصیلی چگونه آغاز خواهد شد و ما تابع ضوابط و ابلاغیه ستاد مدیریت کرونا کشور و استان هستیم، افزود: آموزش را در ۳ سناریو طراحی کردیم و در صورتی که وضعیت سفید بود با رعایت پروتکل های بهداشتی آموزش حضوری انجام خواهد شد اما ممکن است در شهری وضعیت سفید ولی مدرسه‌ای در وضعیت قرمز باشد لذا در این صورت سناریوی وضعیت قرمز اجرا خواهد شد، در وضعیت زرد به جهت تراکم دانش آموزان و رعایت فاصله اجتماعی طرح زوج و فرد اجرا خواهد شد و در وضعیت قرمز آموزش کاملا به صورت مجازی برگزار خواهد شد مگر در مناطق روستایی که تعداد دانش آموزان اندک باشدوآموزش به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به شبکه آموزشی شادگفت ‌: ما می‌توانستیم از فضاهای مجازی دیگری استفاده کنیم ولی امنیت دانش‌آموزان برای ما مهم بوده است تا دسترسی آنها به داده هایی در فضای مجازی که مورد تایید نیست کمتر باشد از این منظر شبکه آموزشی شاد طراحی شده است.
دبیر ستاد ثبت نام آموزش و پرورش مازندران خاطرنشان کرد: در راستای توسعه بسترهای اینترنت از طریق وزارت ارتباطات هماهنگی‌هایی صورت گرفت تا بستر را توسعه دهند و در بعضی مناطق که دسترسی به اینترنت با مشکل مواجه بود نیز دولت مصوبه داشته تا وزارت ارتباطات آن مناطق را توسعه دهد و همچنین در مناطقی که به هیچ وجه به اینترنت دسترسی نداشتند فضای آموزش مجازی توسط صدا و سیما صورت گرفت.
وی افزود: برای جبران کاهش ارتباط تعامل با معلم در ورودی های پایه دوم که سال تحصیلی گذشته را به صورت مجازی گذراندند، برنامه داریم ۱۵ روز از ماه شهریور را درسهای پایه اول آموزش بدهند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش مازندران در پایان تصریح کرد :کرونا باعث شد نقش خانواده ، مدرسه، معلم باید باز تعریف شود و آموزش و پرورش برای ارائه آموزش بهتر نیاز به کمک والدین دارد و امروز نیاز به خانواده‌ها بیشتر شده است و تاکید بر همراهی و کمک بیشتر خانواده‌هاست تا آموزش و پرورش تمام توان خود را در این راستا به کار بگیرد.