به گزارش سکان نیوز/ حبیب الله مسعودی فرید روز شنبه افزود: مهدهای کودک با توجه به سخنان رئیس جمهوری در جلسه قبلی ستاد ملی مبارزه با کرونا از امروز در همه استان ها فعالیت خود را آغاز کرده اند اما هر کدام رعایت مواد خاص خود را دارند به طور مثال در مناطق سفید و زرد حداکثر با نصف ظرفیت و در مناطق قرمز با یک سوم ظرفیت فعالیت می کنند.
وی با تاکید بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مهدهای کودک اضافه کرد: ضدعفونی کردن کامل تجهیزات و اسباب بازی ها و همچنین ضدعفونی کردن محیطی که کودکان تردد می کنند، از جمله موارد دستورالعمل های پروتکل های بهداشتی است.
الزامی بودن رعایت فاصله اجتماعی در مهدها
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: استفاده از وسایل مشترک بازی مانند تاب، سرسره و حوض توپ نیز در مهدهای کودک ممنوع است. همچنین پرسنل مهدهای کودک باید دستکش و ماسک استفاده کنند.
مسعودی فرید با بیان اینکه علاوه بر پروتکل های وزارت بهداشت، بهزیستی نیز مواد اضافه تر بهداشتی به مهدهای کودک ابلاغ کرده است؛ افزود: کفش های کودکان و پرسنل باید خارج از محیط مهدها قرار داده شود و چیدمان کلاس باید به گونه ای باشد که فاصله اجتماعی رعایت شود.
وی ادامه داد: تعطیلی مهدهای کودک موجب دغدغه والدین شد؛ آنها درباره بازگشایی مجدد مهدها تماس مکرر داشتند و مجبور بودند یا کودکان را با خود سر کار ببرند یا افراد دیگری به عنوان مراقب به منزل می آوردند که به آنها اطمینان نداشتند.
تعهد کتبی والدین درباره کرونا
معاون اجتماعی بهزیستی درباره دیگر مواد دستورالعمل های بهداشتی گفت: به مهدهای کودک ابلاغ شده تا از والدین بخواهند اگر بستگان و نزدیکان آنها طی روزهای اخیر کرونا داشته اند به مهد اطلاع دهند و در این باره از والدین تعهد کتبی گرفته می شود.
مسعودی فرید افزود: مربیان مهدها با مشاهده علائمی مانند بی حالی و سرماخوردگی در کودکان باید سریعا آنها را از دیگر کودکان جدا کنند و این کودکان بلافاصله به خانه بازگردانده می شوند که هم برای خود کودک و هم برای مربیان و سایر کودکان خطری نداشته باشد.
وی ادامه داد: در صورت پر شدن ظرفیت مهدها با کودکان والدین شاغل، مهدها می توانند از پذیرش سایر کودکان خودداری کنند؛ به هرحال پذیرش کودکان از ظرفیت اعلام شده نباید فراتر برود و ملاحظات قبلی و جدید نیز باید اِعمال شود و اگر موردی نیاز به مداخله یا تذکر داشت باید در اسرع وقت انجام دهند.
شرایط نحوه سرو غذا در مهدها
معاون بهزیستی درباره نحوه سرو غذا در مهدهای کودک نیز گفت: غذا حتما باید داغ سرو شود و ترجیحا در ظرف هایی باشد که کودکان خودشان به مهد می آورند؛ همچنین لازم است در شست وشوی ظرف ها دقت شود تا اگر آلودگی داشت در اثر شست و شو از بین برود. کودکان می توانند از منزل غذا بیاورند.
مسعودی فرید درباره نحوه نظارت بر مهدهای کودک خاطرنشان کرد: نحوه نظارت بهزیستی عمدتا از طریق شماره پیامکی ۳۰۰۰۰۱۲۳۳۳ است تا هر کسی که نکته، انتقاد و پیشنهاد داشته باشد یا هرگونه مغایرت با دستورالعمل های بهداشتی مشاهده کند به این شماره پیامک دهد.
نحوه نظارت بهزیستی عمدتا از طریق شماره پیامکی ۳۰۰۰۰۱۲۳۳۳ است تا هر کسی که نکته، انتقاد و پیشنهاد داشته باشد یا هرگونه مغایرت با دستورالعمل های بهداشتی مشاهده کند به این شماره پیامک دهد.
وی افزود: علاوه بر این تیم های نظارتی بهزیستی نیز از امروز شنبه از مهدهای کودک بازدید می کنند که این بازدیدها در شهرهای کوچک تر که کار راحت تر است یک روز درمیان و در شهرهای بزرگ حداقل هفته ای یک بار خواهد بود.
مسعودی فرید اضافه کرد: بسیاری از مهدها خودشان برای ما نحوه آماده سازی بازگشایی مهدها را گزارش کرده اند و برخی از آنها صندلی های دورنگ گذاشته اند تا به طور مثال کودکان فقط روی صندلی های سبز بنشینند تا فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.
معاون بهزیستی گفت: آموزش های گروهی در مهدها کاهش یافته و باید در برنامه ها حداقل تماس وجود داشته باشد؛ تمام موارد بازی مشترک و عمومی تعطیل شده است و فعالیت هایی که به تحرک بالا نیاز دارد و موجب تنفس بیشتر کودکان می شود که احتمال انتقال کرونا را بیشتر می کند، متوقف شده است.