به گزارش سکان، در راستای تحقق سهم بهرهوری در رشد اقتصادی کشور، تفاهم نامه همکاری فی مابین اتاق تعاون ایران با ماموریت توسعه همهجانبه و کیفی فعالیتهای بخش تعاونی در حوزههای مختلف، تقویت اتاقهای تعاون استانها و کمک به افزایش سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی و سازمان ملی بهرهوری ایران بهعنوان متولی امر سیاستگذاری، تنظیمگری، برنامهریزی، پایش و ارزیابی بهرهوری عوامل تولید در کشور امضا شد.
در این مراسم، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، ضمن تبریک سالروز تاسیس اتاق تعاون ایران و آرزوی قبولی طاعات در ایام ماه مبارک رمضان بیان داشت: موضوع بهره وری یکی از مولفه هایی است که در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: ۳۰ درصد از رشد اقتصادی باید از محل بهره وری تامین شود که در حال حاضر سهم بهره وری از رشد اقتصادی رقم قابل توجهی نیست.
عبداللهی با تاکید بر آمادگی اتاق تعاون ایران برای همکاری و استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های سازمان ملی بهره وری ابراز داشت: بخش تعاون به عنوان یکی از بخش های اقتصادی کشور، می تواند از تخصص و ظرفیت و توانمندی این سازمان بهره مند شود.
در ادامه این نشست، پیشوایی رئیس سازمان ملی بهره وری ایران نیز اظهار داشت: رشد اقتصادی به دو روش نهاده محور و استفاده از داشته هایی که داریم، صورت می گیرد.
وی گفت: هدف این است که در بودجه امسال رشد اقتصادی ۸درصد باشد که ۳.۵درصد آن قرار است از محل بهره وری تامین شود.
رئیس سازمان ملی بهره وری افزود: این درحالی است که کشورهای قاره آسیا رشد شاخص کل بهره وری ۱.۷ است که نشان می دهد ۱۷درصد رشد اقتصادی از محل بهره وری بوده است.
وی با اشاره به آمار بهره وری در سال ۹۹ بیان داشت: رشد آمار بهره وری نیازمند تلاش و جهاد است. ما در سال ۹۹ آمار خوبی در خصوص بهره وری داشتیم که ناشی از گشایش های اقتصادی و رشد منفی ساعات اشتغال ناشی از همه گیری بیماری کرونا بود.
پیشوایی با بیان اینکه بخش های مختلف اقتصادی باید چابک تر و فعال تر حرکت کنند، خاطرنشان کرد: استراتژی ما داشتن ستاد چابک و دانا با بازوان توانایی نظیر دانشگاه ها، بخش تعاون و سایر بخش ها است.
وی امضای این تفاهم نامه را گام مهم و موثری در آغاز دانست و گفت: انعقاد این تفاهم نامه فرصت مغتنمی است که فصل و فرصت های مشترک را شناسایی کرده و روی آنها کار کنیم.
پیشوایی ادامه داد: در این خصوص یکی از محورها می تواند توانمندی سازی بخش تعاون باشد و معتقدیم باید در درون بخش این توانمندسازی صورت گیرد.
وی خاطر نشان کرد: نوآوری، رقابت و همکاری مثلث بهره وری است و بخش تعاون الگوی خوبی برای ترویج آن محسوب می شود و سازمان ملی بهره وری ایران با تمام امکانات در خدمت بخش تعاون خواهد بود.
توانمندسازی و ارتقاء بهرهوری نیروی انسانی در بخش تعاون، بهاشتراکگذاری تجارب و دانش ضمنی سازمان و اتاق در راستای ارتقای بهرهوری سازمانی و نیروی انسانی، تقویت و توسعه رویکرد بهرهوری در شرکتها و نهادهای بخش تعاون، تسهیل استقرار چرخه مدیریت بهرهوری در شرکتهای بخش تعاون، مشارکت در تدوین برنامههای راهبردی ارتقای بهرهوری، ترویج و تبیین مفهوم بهرهوری در بخش تعاون و طراحی و تدوین جایزه بهرهوری در بخش تعاون از مهمترین اهداف امضای این تفاهم بیان شده است.