کرونا را جدی بگیریم ولی نهراسیم/دست دادن عامل اصلی انتشار ویروس - سکان | Sokan Khabar Agency | سکان | Sokan Khabar Agency
افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 23 November , 2024
پ
  • شناسه : 1666
  • 11 اسفند 1398 - 13:55
  • 0 دیدگاه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

کرونا را جدی بگیریم ولی نهراسیم/دست دادن عامل اصلی انتشار ویروس

کرونا را جدی بگیریم ولی نهراسیم/دست دادن عامل اصلی انتشار ویروس
کرونا را جدی بگیریم ولی نهراسیم/دست دادن عامل اصلی انتشار ویروس
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید براینکه کرونا را جدی بگیریم اما نهراسیم، گفت: به دلیل انتقال و انتشار سریع، این ویروس بسیار مسری است.

سکان نیوز، حامد روحانی زاده با بیان اینکه ویروس کرونا موجب پیدایش بیماری‌هایی از خانواده سرما خوردگی در انسان و حیوانات می‌گردند، گفت: هفتمین رده جدید این ویروس در شهر “ووهان چین” پیدا شده که سبب بیماری حاد تنفسی می‌شود و به دلیل انتقال و انتشار سریع، این ویروس بسیار مسری است.

وی با تاکید بر اینکه قدرت سرایت و انتقال از یک فرد به فرد دیگر در این ویروس بسیار زیاد است، افزود: میزان مرگ ومیرناشی از ویروس کرونا نسبت به انواع آنفولانزاهای دیگر پایین و حدود ۲ درصد است، یعنی از هر ۱۰۰ نفری که به این بیماری مبتلا می‌شوند، ۲ نفر جان خود را از دست می‌دهند که با بیماری زمینه ایی در فرد ارتباط مستقیم دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران دوره نهفتگی این ویروس را حدود ۲ تا ۱۴ روز دانست و ادامه داد: این دوره ویروس در بدن فرد وجود دارد ولی علائم بیماری مشاهده نمی‌شود اما در این دوره ویروس می‌تواند از فرد آلوده بدون علامت به فرد سالم منتقل شده و آن فرد را نیز آلوده کند.

روحانی زاده علائم شایع این نوع ویروس را تب، سرفه، گلودرد، کوتاهی تنفس و علائم گوارشی واسهال عنوان کرده و گفت: درموارد شدید عفونت ریه (پنومونی) سندرم حاد تنفس و نارسایی کلیه بروز می‌کند.

وی راه‌های انتقال ویروس را انتشار از طریق هوا، ترشحات آلوده فرد مبتلا (مثل ذرات عطسه وسرفه و…)، دست زدن به وسایل اطراف بیمار وآلوده، تماس با حیوانات، تماس بیمارستانی با بیمار، همکار یا هم کلاس بودن با فرد مبتلا یا هر تماس شغلی با بیمار مبتلا در فضای بسته و مشترک و همسفر بودن با یک وسیله نقلیه مشترک دانست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به برخی مباحث مبنی بر اینکه برخی داروهای گیاهی از ابتلاء به بیماری جلوگیری می‌کنند، تاکید کرد: هموطنان برای مقابله با این بیماری موارد بهداشتی را رعایت کنند و مقاومت بدن خود را افزایش دهند.

دست دادن عامل اصلی انتشار بیماری است

وی به انتشار فیلمی که نشان می‌دهد دست دادن با پشت دست سبب انتقال بیماری نمی‌شود، افزود: ویدئویی در فضای مجازی بازنشر داده می‌شود که در آن تاکید شده که سازمان جهانی بهداشت دست دادن با پشت دست را تأیید کرده و مردم با دست دادن پشت دست به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند درحالی که این سازمان دست دادن را یکی از عوامل اصلی انتشار بیماری عنوان کرده است.

روحانی زاده سالمندان، افرادی که بیماری زمینه‌ای مثل دیابت-بیماری قلبی وآسم و بیماری‌های تنفسی دارند ویا تحت شیمی درمانی یا داروی تضعیف کننده ایمنی هستند و زنان باردار وکودکان را در معرض خطر بیماری دانست و افزود: فرد مشکوک به “کرونا” فردی است که به دلیل تب، سرفه و تنگی نفس نیازمند بستری در بیمارستان بوده، سابقه سفر به کشور چین و برخی مناطق درگیر این ویروس در کشورمان داشته و در عرض ۱۴ روز قبل از شروع علائم بیماری، تماس نزدیک با بیمار قطعی و علامت دار برقرار کرده است.

وی با بیان اینکه روش تشخیص و تست آزمایشگاهی برای تشخیص این بیماری از روشی مرسوم به PCR استفاده می‌شود که قطعات DNA ویروس را مورد بررسی قرار می‌دهد، ادامه داد: برخی از سودجویان با استفاده از ترس مردم وعده تست کرونا را می‌دهند درحالی که این کار در آزمایشگاه پاستور تهران انجام می‌شود بنابراین هموطنان در صورت مشاهده هرگونه تخلفی آن را گزارش دهند.

رئیس مرکز بهداشت استان مازندران تاکید کرد: تاکنون درمان دارویی قطعی ضد ویروس برای درمان این بیماری معرفی نشده است و درمان حمایتی و مراقبتی برای کاهش علائم و عوارض بیماری توصیه می‌شود.

روحانی زاده به راه‌های پیشگیری از بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: از نزدیک شدن به افرادی که سرفه یا عطسه می‌کنند بپرهیزید، از دست دادن و روبوسی کردن با افرادی که علائم سرفه و عطسه دارند خودداری کنید، فاصله حداقل یک و نیم متری را از بیمار رعایت کنید، شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه یا ضد عفونی کننده‌های الکلی، دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه ترجیحاً با دستمال و یا قسمت بالای آستین بپوشانید، دستمال‌های استفاده شده خود را در یک نایلون در بسته یا سطل زباله درب دار قرار دهید، از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان بپرهیزید، از تماس با حیوانات اهلی یا وحشی خودداری کنید.

وی توصیه کرد: مصرف مایعات گرم و موادی که موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند، استفاده از ماسک در صورت مراقبت از بیمار یا قرار گرفتن در محیط‌های شلوغ، پرهیز از خوردن مواد غذایی نیم پز مورد توجه قرار گیرد.

وی بر محدود کردن ارتباطات غیر ضروری (اداری-دور همی -سفر و…..)، عدم استعمال دخانیات در سفره خانه، عدم استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی، وسایل ورزشی مشترک، عدم استفاده مکرر از عابر بانک، عدم لمس وسایل مثل دکمه آسانسور، عدم استفاده از متروها و خطوط مسیرهای شلوغ، عدم استفاده از غذاهای رستورانی، عدم دست دادن و رو بوسی در زمان شیوع بیماری و عدم استفاده از گوشی‌های مشترک در ادارات تاکید کرد.

  • نویسنده : صادقی

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

کلاس مشاوره برای خانواده مددجویان قائمشهری برگزار شد 01 آذر 1403

کلاس مشاوره برای خانواده مددجویان قائمشهری برگزار شد

رئیس کمیته امداد شهرستان قائمشهر از برگزاری کلاس آموزشی برای خانواده زندانیان که سرپرست آنها تحت حمایت کمیته امداد هستند خبر داد و گفت: برای نزدیک به ۱۰۰ نفر از خانواده های زندانیان که سرپرستان تحت کمیته امداد قرار دارند کلاس آموزشی برگزار شده است.

نماینده بیمه ایران در اتکایی امین مشخص شد 29 آبان 1403

نماینده بیمه ایران در اتکایی امین مشخص شد

سکان نیوز؛ موسوی از مدیران با سابقه صنعت بیمه به نماینده بیمه ایران در اتکایی امین مشخص معرفی شد.

شیوه نامه اجرایی بین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای مازندران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان 28 آبان 1403

شیوه نامه اجرایی بین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای مازندران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان

سید حسین درویشی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای مازندران با احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران شیوه نامه اجرایی در راستای توسعه همکاری های فرهنگی و هنری در زمینه مهارت‌آموزی و افزایش روزافزون مشاغل و مهارت‌های حوزه فرهنگ و هنر در استان، منعقد کردند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.