ژاپن قربانی تدبیر فوتسال زنان ایران
ژاپن قربانی تدبیر فوتسال زنان ایران
سکان نیوز- قهرمانی تیم ملی در فوتسال آسیا برای تیم ایران به یک روند عادی تبدیل شده است اما این موضوع زمانی چشمگیرتر شد که تیم فوتسال زنان کشورمان در ۲ دوره متوالی با غلبه بر ژاپن اقتدار خود را به رخ ورزش قاره کهن کشیدند.

به گزارش سکان نیوز/ داستان فوتسال ایران با ۱۵ حضور در مرحله نیمه‌نهایی قهرمانی آسیا گره خورده است؛ ۱۵ حضوری که نتیجه آن ۱۲ عنوان قهرمانی، یک نایب‌قهرمانی و ۲ عنوان سوم است. عناوینی که از فوتسال مردان ایران یک قدرت بلامنازع در قاره کهن ساخته است و تکرار چنین قهرمانی برای ورزش ایران دغدغه نیست؛ اما داستان موفقیت‌های فوتسال کشورمان زمانی جذابیت خود را برای طرفداران این رشته در سطح آسیا بازیابی می‌کند که در ۲ دوره برگزاری این مسابقات در بخش زنان تیم ایران به ‌عنوان قهرمانی رسید.

مسابقات قهرمانی فوتسال زنان آسیا از سال ۲۰۱۵ در قاره کهن پیگیری شد و تیم ملی ایران در نخستین دوره این رقابت‌ها که در کشور مالزی برگزار شد با غلبه بر تیم قدرتمند و مدعی ژاپن به‌عنوان قهرمانی رسید. در مسابقات قهرمانی فوتسال زنان سال ۲۰۱۵ آسیا، فروزان سلیمانی سرمربی، آمنه محمودی مربی، شهناز ایزدمهر بدن‌ساز و زینب حسین‌زاده فیزیوتراپ اعضای کادر فنی تیم بودند.

نیلوفر اردلان (کاپیتان)، فاطمه اعتدادی، نسیمه غلامی، فرشته کریمی، فرزانه توسلی، سارا شیربیگی، نغمه مرادی، اعظم آخوندی، طاهره مهدی‌پور، سحر پاپی، زهره میثمی، سپیده زرین‌راد، سهیلا ملمولی، زهرا قلی‌زاده، فهیمه زارعی، مهسا نظری اعضای این تیم بودند.

هر چند که این عنوان در آن دوره زمانی از نظر برخی از کارشناسان یک اتفاق بود اما تکرار آن در سال ۲۰۱۸ موجب شد تا این باور در سطح قاره کهن شکل گیرد که فوتسال زنان ایران نیز به ‌مانند فوتسال مردان آن داعیه یکه‌تازی در آسیا را دارد.

در این دوره از مسابقات تیم ایران با نفراتی مانند نسیمه غلامی (کاپیتان)، فرشته کریمی، فرزانه توسلی، آرزو صدقیانی‌زاده، طاهره مهدی‌ پور، فاطمه پاپی، فرشته خسروی، فاطمه ارژنگیر، رویا کلاتی، روژین تمریان، مهسا کمالی، نسترن مقیمی، زهرا لطف‌آبادی، سارا شیربیگی، فهیمه زارعی، لیلا خدابنده‌لو، فاطمه اعتدادی، مهتاب بنایی، نرجس کریمی‌نسب و نجمه کریمی‌نسب حضور یافت. در مسابقات قهرمانی فوتسال زنان آسیا ۲۰۱۸، شهرزاد مظفر سرمربی و رز جدیدی‌زاده مربی تیم بودند.

از نکات بارز این ۲ دوره مسابقات آن بود که فرشته کریمی بازیکن تیم فوتسال زنان ایران در هر ۲ دوره عنوان ارزشمندترین بازیکن را به خود اختصاص داد. هر چند که ایران با صدرنشینی در گروه خود از بازی فینال گونه در مرحله ماقبل نهایی برابر ژاپن پیشگیری کرد اما این ۲ تیم مانند دوره گذشته در دیدار نهایی برابر هم قرار گرفتند. تکرار این فینال می‌توانست محک خوبی برای دختران فوتسال ایران باشد؛ دخترانی که با وجود برخی مشکلات به‌خوبی از پس این دیدار برآمدند و در نهایت توانستند با نتیجه ۵ بر ۲ بر سامورایی‌ها غلبه کنند. افتخاری که بازتاب زیادی در سطح بین‌المللی و ایران داشت.

کارلوس کی‌روش سرمربی در پیامی به مناسبت این موفقیت نوشت:‌ «کسب عنوان نخست رقابت‌های قهرمانی آسیا، بار دیگر استعداد جوانان ایرانی را اثبات کرد. دختران ایران در میان تیم‌های برتر آسیا با دومین قهرمانی قاره‌ای نشان دادند که می‌توانند حرف‌های زیادی در آینده در سطح جهانی داشته باشند. باید قدردان این استعداد بود و شرایط را برای پیشرفت هر چه بیشتر آن‌ها فراهم کرد.»

همچنین مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش، مهدی تاج رییس اسبق فدراسیون فوتبال، علی دایی آقای گل فوتبال جهان و سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا این موفقیت بزرگ را به دختران ایرانی تبریک گفتند.

در پایان این دوره از مسابقات فرشته کریمی به‌عنوان ارزشمندترین بازیکن و تیم ایران عنوان بازی جوانمردانه را از آن خود کرد. فاطمه اعتدادی و سارا شیربیگی بهترین گل زن مسابقات لقب گرفتند.

به نظر می‌رسد با تدابیری که وزارت ورزش و جوانان در کنار فدراسیون فوتبال در دستور کار قرار داده است روند قهرمانی‌های پرتکرار فوتسال ایران به سریالی تبدیل شود که هر چند سال یک‌بار در قاره‌ کهن اکران شود. اکران این قهرمانی‌ها می‌تواند فوتسال دختران ایران را در سطح مسابقات جهانی به ‌عنوان نماینده آسیا معرفی کند. میدان فراخ جام جهانی فوتسال همان‌گونه که به سکوی افتخارآفرینی برای مردان ایران تبدیل شد، می‌تواند برای دختران جوان نیز موفقیت‌هایی را به همراه داشته باشد.