بلومبرگ نوشت: به گفته منابع آگاه، برنامه اتحادیه اروپا برای کاهش دو سوم واردات گاز روسیه از طریق لوله تا پایان سال جاری میلادی و جایگزینی آن با ال ان جی از آمریکا و آفریقا، رقابت برای سوخت نیروگاه و گرمایشی را به شدت تشدید می کند.
در یک سال عادی، واردکنندگان ال ان جی، مخازن خود را طی تابستان برای اوج فصل زمستان پر می کنند. افراد مطلع در این رابطه گفتند، آنها اوایل سال جاری شروع به پر کردن ذخایر خود کردند.
این افراد خاطرنشان کردند، کاهش احتمالی عرضه، خطر افزایش هزینه قبوض برق و نرخ تورم را به همراه دارد.
جیمز ویستلر، رئیس بخش انرژی در «سیمپسون اسپنس یانگ» گفت: «زمستانی که در راه است همه را نگران کرده است.»
وی افزود: «همه چیز به عرضه محدود در شرایط عادی اشاره دارد، اما خطرات بیشتری نیز وجود دارد.»
موسسه ریستارد انرژی در ماه جاری برآورد کرد که تقاضا در جهان در سال 2022 به 436 میلیون تن خواهد رسید و از 410 میلیون تن عرضه در دسترس پیشی می گیرد.
در عین حال، تاجران در حال انتقال محموله های ال ان جی از آسیا به اروپا هستند، جایی که قیمت ها جذاب تر است.
مایکل استوپارد، مشاور گلوبال اس اند پی گفت: «هیچ ظرفیت مازادی در سراسر مجتمع های گاز در سراسر جهان وجود ندارد و این وضعیت اروپا و آسیا را در کشمکش برای عرضه در دسترس قرار میدهد.»
قیمت گاز در اروپا از اوج قیمتی در اوایل ماه مارس کاهش یافته اما همچنان از متوسط قیمت در این زمان از سال، بسیار بالاتر است.
کارشناسان می گویند، این کاهش قیمت ممکن است به خریداران این منطقه فرصت بیشتری دهد تا در چند ماه آینده ذخایر را پر کنند البته آنها خاطرنشان می کنند، این موضوع بسیار به سرعت بازگشت تقاضای چین بستگی دارد.
مصرف در چین، بزرگ ترین اقتصاد آسیا به علت مقابله با همه گیری کرونا همچنان پایین است اما تحلیلگران انتظار دارند که پکن در اواخر سال، خرید خود را افزایش دهد.
روز گذشته نیز بلموبرگ طی گزارشی نوشت، تاسیسات ذخیره سازی زیرزمینی گاز «هایداچ» در اتریش که یکی از مخازن بزرگ اروپاست، مدتی است که خالی مانده و احتمالا تا فصل سرمای بعدی به علت اختلاف میان برلین و مسکو بر سر توقیف شرکت تابعه «گازپروم» پر نخواهد شد.
این تاسیسات ذخیره سازی در اتریش واقع و به شبکه گاز آلمان متصل است و گاز روسیه را از آنجا دریافت میکند. این تاسیسات یکی از بزرگترین تاسیسات در اروپا است و میتواند یک چهارم نیاز سالانه اتریش به گاز را تامین کند.
«هایداچ» به لحاظ راهبردی برای هر دو کشور آلمان و اتریش اهمیت دارد، زیرا برلین در آن گاز ذخیره سازی میکند و بخشی از گاز را دوباره به مناطق «تیرول» و «فورارلبرگ» اتریش برمیگرداند.
اتریش حدود 80 درصد گاز خود را از روسیه وارد میکند و و بارها اعلام کرده از دست دادن ذخایر برای کشور فاجعه بار خواهد بود.
چند روز پیش، روزنامه فرانسوی «لوموند دیپلماتیک» در مقاله خود نوشت، درحالی که اتحادیه اروپا تهدید میکند که منابع انرژی روسیه را نمی خرد و هفته ها است در مذاکره بر سر نخریدن نفت روسیه شکست خورده، نمیتواند جایگزینی برای منابع روسیه، به ویژه گاز بیابد.
موسسه «ریستاد انرژی» نیز ماه گذشته با اشاره به احتمال 3 برابر شدن قیمت انرژی در اروپا، اعلام کرد: اگر جریان گاز روسیه فردا قطع شود، گازی که در حال حاضر در ذخایر موجود است، پیش از پایان سال تمام خواهد شد و اروپا را در معرض زمستانی بی رحمانه قرار خواهد داد.