حامد زارعی رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور، در حاشیه هشتمین کنگره بین المللی دامپزشکی طیور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: گوشت قرمز وارداتی به کشور وارد شده و مطابق پروتکلهای بهداشتی دامپزشکی است.
وی در پاسخ به سوال درباره عدم استاندارد 10 درصد از گوشت های چرخکرده استفاده در داخل کشور، افزود: با توجه به اینکه سازمان دامپزشکی قبل از ورود گوشت به بازار سلامت آن را بررسی میکند، کیفیت آن ها مشکلی برای مصرف کنندگان ندارد اما طبق گفته رئیس سازمان استاندارد ممکن است 10 درصد این گوشتها مطابق با پروتکلهای سازمان استاندارد نباشد اما مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نکند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ادامه داد: در این کنگره به بازاموزی و آموزش 45 هزار عضو سازمان نظام دامپزشکی توجه ویژه ای شده است. همچنین 8 مهمان و مدرس از هشت کشورهای اروپایی و استرالیا در این مراسم حضور دارند.
زارعی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ساماندهی مسئولین فنی حوزه دامپزشکی، ادامه داد: اینکه مسئولان فنی حقوق خود را از کارفرما بگیرند مورد تایید ما نیست اما به دلیل سنگ اندازیهایی که در قانون کار و کارفرما وجود دارد هنوز این مشکل رفع نشده است.
وی افزود: جدا کردن پرداخت حقوق ناظرین فنی و کارفرما از یکدیگر خواسته ریاست جمهوری نیز هست که ما در تلاشیم تا پایان سال جاری این مشکل رفع شود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: همچنین نظام رتبه بندی مسئولین فنی نیز براساس سوابق آنها در دست اجرا است که همزمان با موضوع یاد شده جدا کردن حقوق کارفرما از ناظرین فنی اجرایی می شود.
زارعی اضافه کرد: ما نیز در سازمان نظام دام پزشکی به طور ویژه پیگیر اجرای جداسازی حقوق ناظرین فنی دامپزشکی از کارفرمایان هستیم که از اصول فسادستیزی نیز به حساب می آید.
وی یادآور شد: حدود 10 هزار مسئول نفی در حوزه دامپزشکی در کشور مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بیماری های آنگالا و آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در کشور، گفت: ظرفیت اطلاع رسانی با سازمان دامپزشکی است اما براساس اطلاعات رسیده از ستاد ملی آنفلوآنزا تا به امروز کانونی از این بیماری در کشور گزارش نشده است.
زارعی همچنین در پایان صحبتهای خود گفت: اولین پارک علم و فناوری تخصصی در حوزه دامپزشکی با همکاری بخش خصوصی در تهران در حال ایجاد است.
* مرغ سازمان دامپزشکی یک پا ندارد
رئیس سازمان دامپزشکی کشور هم با اشاره به اختلاف نظرها در خصوص نحوه برخورد با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور، گفت: برخی معتقدند که نیازی به استفاده از واکسن برای مقابله با این بیماری نیست و برخورد با این بیماری مدیریتی است.
محمد آقامیری رئیس سازمان دامپزشکی کشور در هشتمین کنگره بین المللی دامپزشکی طیور، اظهار داشت: در سازمان دامپزشکی کشور به دنبال آن هستیم که برای مقابله با بیماری های دامپزشکی به جای گرفتن حالت تدافعی به صورت تهاجمی ورود کنیم.
وی افزود: به همین منظور مطالعه بیماری های دامپزشکی را بر روی کشورهای همسایه شروع کرده ایم که در این زمینه از همه پژوهشگران تقاضای همکاری داریم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه فاصله صنعت و دانشگاه در حوزه دامپزشکی باید کلا از بین برود، گفت: اخیرا با همت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اقدامات ارزشمندی در این ارتباط انجام شده است.
آقامیری همچنین به اختلاف نظر در خصوص نحوه برخورد با بیماری های حوزه دامپزشکی اشاره کرد و گفت: در حوزه بیماری های طیور نظیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اختلاف وجود دارد به طوری که عده ای معتقدند برای مقابله با این بیماری نیازی به استفاده از واکسن نیست و بلکه این بیماری به صورت مدیریتی قابل رفع شدن است؛ اما هنوز مطلب متقنی در این ارتباط نداریم.
وی تصریح کرد: از این دست اختلاف نظرهای علمی در حوزه دامپزشکی وجود دارد و مرغ ما در این زمینه یک پا ندارد و حتی حاضریم تمام دستورالعمل های دامپزشکی را در صورت لزوم به روز کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: اگر راهی که در گذشته رفته ایم غلط باشد به طور قطع آن را اصلاح خواهیم کرد و براساس دستاوردهای روز دنیا حرکت می کنیم.