سید مهدی حسینی در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار که برخی کشاورزان از کیفیت پایین سم و کود گلایه دارند، اظهار داشت: سموم وارداتی از شرکت های معروف اروپایی است اما با این حال معتقدیم بخش های مربوطه وزارت جهاد کشاورزی باید در مبادی ورودی و در آزمایشگاه هایشان کیفیت اینها را کاملا بررسی کنند.
رئیس هیئت مدیره وارد کنندگان سم و کود ایران افزود: متاسفانه وزارت جهاد کشاوزری یکی دو سالی است که استانداردهای مورد نیاز برای بررسی اینکه کیفیت این سموم باید تابع چه معیارهایی باشد را ندارد.
وی گفت: ما معتقدیم که علاوه بر نهاده های وارداتی، تولید داخل کشور هم از کیفیت عالی برخوردار باشد و اجازه دهند که کشاورز خودش دست به انتخاب بزند زیرا کشاورز می داند که نهاده با کیفیت چقدر در تولید آنها موثر است.
حسینی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که پس از جنگ روسیه و اوکراین، کشورهای صادر کننده محدودتر شده است آیا در واردات شما هم تاثیر داشته است؟ گفت: ما از کشورهای متنوعی وارد می کنیم از هند و چین گرفته تا کشورهای اروپایی وارد می کنیم و خللی در کار ما ایجاد نکرده است.
* تحریم ها را دور زدیم
رئیس هیئت مدیره وارد کنندگان سم و کود ایران افزود: حتی تحریم ها را هم دور زدیم در مقطعی از سال که نزدیک فصل کشت گندم بود با چمدان های پول نهاده ضروری مورد نیاز را وارد کردیم.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار فارس که برخی کارشناسان معتقدند کنترل ماده موثره و اثرگذاری آن در سموم وارداتی سخت است و بهتر است در داخل کشور فرموله شود، گفت: شرکت هایی که وا رد میکنیم همه معروف هستند و وزارت جهاد کشاوزری می تواند همه آنها را کنترل کند و ما هم اتفاقا دنبال چنین چیزی هستیم تا کشاورزان ما اطمینان کامل از کیفیت محصول داشته باشند.
رئیس هیئت مدیره وارد کنندگان سم و کود ایران ادامه داد: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی درگیر تغییر و تحولات و انتصابات در بدنه وزارتخانه است و این تغییرات زیاد به کیفیت کار آنها آسیب می زند.
به گفته این مسئول نیاز کشور به سموم کشاورزی بین 27 تا 32 هزار تن است که 25 درصد آن و ارد شده و 75 درصد داخل کشور فرموله می شود.
* کودهای توزیعی در کشور تناسبی ندارد
در ادامه این نشست کیانوش کلهر نایب رئیس هیئت مدیره انجمن وارد کنندگان سم و کود ایران با بیان اینکه نیاز استاندارد کود کشور 5 میلیون تن است، گفت: سال گذشته 2.8 میلیون تن کود در کشور توزیع شد که 2.2 میلیون تن آن کود اوره بود این در حالی است که تناسبی بین کودها باید باشد و رعایت نمی شود.
وی با بیان تاثیر تناسب و کیفیت کود در افزایش تولیدات کشاورزی گفت: با یک کود مناسب می توان میانگین هکتار تولید گوجه فرنگی را تا 250 تن افزایش داد اما تولیدهای بسیار کم در کشور انجام می شود، بنابراین شعار ما نهاده با کیفیت است.
در این نشست اعلام شد که نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران روزهای 13 تا 16 دی در محل مرکز دائمی نمایشگاه های بین المللی ایران مال در مساحتی بالغ بر 7000 متر مربع برگزار می شود.
در این دوره نمایگشاه 95 شرکت از وارد کنندگان، تولید کنندگان، کلینیکهای گیاهپزشکی از برندهای معتبر جهانی از اروپا و آسیای شرقی برای پیشرفت صنعت کشاورزی به نمایش گذاشته می شود.